Skip to main content

Over ons

Zwemkanjers

Wij leren kinderen zwemmen volgens de methode van het zwem Survival- ABC. Deze methode staat voor een kindvriendelijke plezierige manier van leren zwemmen,  waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt.

Het voordeel van lessen in kleine groepjes is dat uw kind op een meer individuele basis les krijgt en de lessen meer op maat zijn.

Twee locaties

Wij geven les op De Vers – Overloon en Fitland Gennep.

Waar wij
in geloven

De aandacht die ieder kind verdiend!

De één leert wat sneller dan de ander. Dat is zo op school en dat is zo op zwemles. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen de kans krijgen in hun eigen tempo te leren. Forceren heeft geen zin want dit ontneemt ieder kind het plezier in de zwemles. Het team van Zwemkanjers weet hier op de juiste manier mee omgegaan en zorgt ervoor dat uw kind met veel plezier wordt opgeleid tot een echte Zwemkanjer!

Zwemles ABC in kleine groepjes

Zwemles in een klein groepje is een uitstekende manier om de zwemvaardigheid snel onder de knie te krijgen. Het kan ook handig zijn bij het overwinnen van zwemangst.  U kiest voor een bepaalde lesdag en tijdstip. U kunt er dan vanuit gaan dat uw kind het gehele zwemtraject blijft lessen op hetzelfde moment/tijdstip. Er hoeft dus niet gewisseld te worden van dag, tijdstip, groepje of badje.

Gedifferentieerd onderwijs

De lera(a)r(es) past het onderwijs aan aan uw kind (in plaats van dat uw kind zich aan moet passen aan de rest van de vaak grote groepen).

Bij Zwemkanjers zwemmen  kinderen van verschillende niveaus samen  in een groepje. Kinderen stimuleren elkaar en er is ruimte om extra te oefenen voor bepaalde vaardigheden. Door het vast groepje zullen de kinderen zich snel vertrouwd en op hun gemak voelen.

Kindvriendelijk sfeer

Niet alleen de kinderen, maar ook u zelf, zult ervaren, dat de baden waar wij zwemles geven een andere uitstraling hebben dan de grote zwemorganisaties. Wij bieden een zeer kindvriendelijke, rustige leeromgeving met kleurrijk les- en spelmateriaal.
Onze lesgevers bevinden zich altijd met de kinderen in het water waardoor ze zich snel vertrouwd en op hun gemak voelen.

Zwemveilig

Zwemveilig volgens de richtlijnen van ZwemOnderwijs Nederland. Zwemkanjers werkt met officiële erkende zwemdiploma’s van Zwemonderwijs Nederland. ZwemOnderwijs Nederland stelt de hoogste eisen aan de zwem – kwaliteit van haar kandidaten en legt het accent nadrukkelijker op het zwemmen met kleren aan. Voor de diploma-eisen van het Zwem-ABC verwijzen wij u naar de website van Zwemonderwijs Nederland  

Diploma zwemmen

Het examen wordt afgenomen door de vaste lesgevers, bekende gezichten voor de kinderen. Onze lesgevers zijn gediplomeerd om zelfstandig het examen A af te nemen in het bad waar de kinderen ook zwemles krijgen. Het zwemexamen B&C wordt afgenomen op onze zwemlocatie Landal De Vers in Overloon. Kinderen die in Gennep les krijgen worden uitgenodigd om te komen afzwemmen in Overloon. Dit heeft te maken met de lengte van het zwembad.
De zwemdiploma’s van ZwemOnderwijs Nederland zijn volkomen rechtsgeldig.

Klik HIER voor meer informatie over het diploma zwemmen.